Brčkom doniran inkubator u akciji "Bitka za bebe"

7.11.2012. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Admirom Čandićem upriličio je u svom kabinetu prijem za organizatore akcije "Bitka za bebe" putem koje je Bolnici Brčko distrikta BiH osiguran inkubator.
Predsjednik Upravnog odbora humanitarne fondacije B92 i glavni i odgovorni urednik televizije B92 Veran Matić istakao je da ova akcija u Srbiji traje od septembra prošle godine te da je osigurano 205 inkubatora za 55 porodilišta i dječijih bolnica.

Image for news

"S obzirom na potrebe, akcija je proširena i na Bosnu i Hercegovinu, gdje smo zajedno sa partnerima iz M:TEL-a pozivima građana na broj 1411 do sada osigurali 30 inkubatora, a nadamo se da ćemo u daljnjem toku akcije uspjeti prikupiti sredstva za još 40, koliko je neophodno porodilištima u BiH", istakao je Matić.

On je dodao da je u Brčkom neophodan još jedan transportni inkubator za koji će biti pokrenuta posebna akcija gdje će biti pozvane i lokalne kompanije da se uključe.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Admir Čandić zahvalio je organizatorima koji su izašli u susret Brčanskoj bolnici i pomogli porodilište najsavremenijom opremom.

"Neophodno je da animiramo cijelu lokalnu zajednicu, vlasti i nevladine organizacije i pokrenemo akciju za nabavku još jednog transportnog inkubatora kako bismo se i mi uključili u bitku za bebe, koja je ustvari bitka za našu budućnost", zaključio je Čandić.

Tokom akcije "Bitka za bebe" donirani su inkubatori porodilištima u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Tuzli, Doboju i Brčkom, a akcija će trajati do kraja 2012. godine do kada svi građani imaju priliku da uzmu učešće i pozivom na broj 1411 daruju 1 KM.