„Brčanske princeze“ kod gradonačelnika


24.5.2010. godine. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić upriličio je prijem za odbojkašice „Jedinstva“ iz Brčkog, koje su osvojile sve titule u prošloj sezoni u svim takmičarskim kategorijama u Bosni i Hercegovini, a plasirale su se i u treće kolo Čelendž kupa Evrope među 32 najbolje ekipe u ovom rangu takmičenja. Obraćajući se „brčanskim princezama“, kako su u javnosti poznate, gradonačelnik Pajić je rekao da su one najbolji promoteri Brčko distrikta u Evropi.

Image for news

Vlada Brčko distrikta ima razumijevanja da ovom klubu treba pomoći i na sreću oko toga mišljenja nisu podijeljena, kao što je čest slučaj o nekim važnim pitanjima u Brčko distriktu, istakao je dr. Pajić. Stoga, ŽOK „Jedinstvo“ osim sredstava predviđenim kao i ostalim klubovima prema ustaljenim kriterijima, dodijeljeno je i za posebne uspjehe još 30.000 KM, kao i poseban grant gradonačelnika. „Koliko budete imale uspjeha na evropskim takmičenjima, toliko će vas finansijski ispratiti institucije distrikta“, naglasio je dr. Pajić. On je izrazio nadu da će uspješni sportski kolektivi imati sreće da na vlasti i ubuduće budu ljudi koji znaju prepoznati istinske vrijednosti i značaj sportskih uspjeha za Brčko distrikt. „Od velikog je značaja da što prije izgradimo sportsku dvoranu u koju ćemo s ponosom moći da primimo sportiste iz evropskih  gradova, a koja treba da bude višenamjenska, da se u njoj mogu organizovati i kulturni sadržaji“, rekao je gradonačelnik Pajić.

2010-05-24-Odbojkasice2

Predsjednik Kluba Ranko Krsman se zahvalio gradonačelniku i šefu resornog Odjeljenja u Vladi Brčko distrikta Peri Gudeljeviću za pruženu podršku i razumijevanje i uručio im po zlatnu medalju. „Hrabri nas vaša svesrdna podrška i daje podstrek za budućnost“, istakao je Krsman. On je rekao da ŽOK „Jedinstvo“ krasi sve što treba da ima jedan vrsni sportski kolektiv i da su im ciljevi isti i u sljedećoj takmičarskoj sezoni, tj. da se održe među tridesetak najboljih evropskih ekipa ženske odbojke. Uslijedilo je druženje gradonačelnika i njegovih saradnika sa najboljim odbojkašicama Bosne i Hercegovine u brčanskoj Vijećnici.