Ambasador Švicarske u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH

25.2.2021. U nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravio ambasador Švicarske NJ. e. Daniel Hunn koji se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Esedom Kadrićem i glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Željkom Antićem.

Image for news

Ambasador Hunn imenovan je u oktobru 2020. godine, stoga je na prvom sastanku s predstavnicima izvršne vlasti Brčko distrikta BiH iskazao spremnost za nastavak bogate saradnje koju Ambasada Švicarske ima sa Brčko distriktom BiH godinama unazad, posebno u oblasti zdravstva i zapošljavanja mladih. 

Gradonačelnik Esed Kadrić prezentovao je ambasadoru specifičnosti Brčko distrikta BiH kao lokalne zajednice, njegov geografski položaj, planove i prioritete novoformirane Vlade te spremnost na privrednu saradnju i otvorenost Distrikta za investitore. 

„Cijenimo sve što je Ambasada Švicarske uradila za Brčko distrikt BiH u smislu zajedničkih projekata. Velika vam hvala na pažnji koju nam posvećujete. Za nas bi bilo od velikog značaja kada bismo barem jednog investitora iz vaše zemlje doveli u Brčko, a to i jeste jedan od glavnih fokusa ove vlade, stoga smo otvoreni za daljnju saradnju i kontakte“, naveo je gradonačelnik Kadrić. 

Ambasador Hunn je istakao da ambasada radi na Programu saradnje 2021–2024. godine u oblastima ekonomskog razvoja, zdravstva i usluga na općinskom nivou koja se posebno odnosi na mjesne zajednice. On je najavio da će Brčko distrikt BiH biti uključen u sve navedene oblasti i izrazio nadu da će međusobna saradnja biti uspješna kao i do sada.