Ambasador Kraljevine Danske u BiH boravio u Brčkom

22.11.2013. Novoizabrani ambasador Kraljevine Danske u BiH Karsten Vagn Nielsen boravio je danas u službenoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u prostorijama Gradske vijećnice sastao sa zamjenikom gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem.

Image for news

Zamjenik gradonačelnika Kadrić istakao je da je ambasador Danske iskazao želju da posjeti Brčko distrikt BiH, te da je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Distriktu.

"Upoznao sam ga sa trenutnim političkim odnosima koji vladaju u Distriktu, aktivnostima kojima se bavimo, posebno sam naglasio naš angažman na usvajanju budžeta za sljedeću godinu. Rekao sam mu da je u Brčkom politička situacija dosadna u smislu da nema nikakvih turbulencija i da možemo poslužiti kao inspiracija ostalim nivoima vlasti kako se može normalno funkcionisati i raditi u interesu građana.

Zanimala ga je ekonomska situacija i upoznao sam ga s činjenicom da smo razradili izvjesne programe kojima smo pokušali da zaustavimo daljnja otpuštanja”, istakao je Kadrić.

Ambasador Danske u BiH Karsten Vagn Nielsen rekao je da je odlučio da svoj angažman proširi i da krene u obilazak i ostalih mjesta u BiH.

2013-11-22-Ambasador_Kraljevine_Danske_u_posjeti-2

“Lijepo je posjetiti dio zemlje koji predstavlja pozitivnu priču i veoma je važna činjenica da postoji mjesto gdje političke stranke mogu zajedno raditi i postizati dijalog i konsenzus. To je dobar znak, ne samo za Brčko nego i za cijelu BiH”, rekao je Nielsen.