Ambasador Grčke u BiH u posjeti Distriktu

10.12.2012. Ambasador Grčke u BiH Karolos Gadis boravio je danas u posjeti Skupštini Brčko distrikta BiH gdje je razgovarao s predsjednikom Skupštine Đorđom Kojićem, njegovim zamjenikom Ademom Ribićem i gradonačelnikom dr. Antom Domićem.

Image for news

"Razgovarali smo o unapređenju rada Nacionalne škole za javnu upravu Evropske organizacije za javno pravo koja je otvorena 2010. godine s ciljem uspostavljanja funkcionalne visokoškolske ustanove koja će omogućiti edukaciju državnih službenika, ne samo iz Distrikta, nego i cijele regije", istakao je predsjednik Skupštine Đorđa Kojić.

Gradonačelnik Anto Domić naglasio je da Brčko distrikt BiH ima veliku administraciju i istakao neophodnost stalnog prilagođavanja državnih službenika novim načinima rada u skladu s izazovima koje sa sobom donose evropske integracije.

"Ambasador nam je predočio i nacrt memoranduma kojim bismo unaprijedili dosadašnju saradnju. Mi ćemo taj memorandum analizirati kako bismo mogli dati odgovor na pitanje jesmo li spremni uspostaviti jednu ovakvu ustanovu koja će biti od značaja za cijelu BiH, ali i države u regiji", dodao je Domić.

"U Brčkom već godinama postoji Nacionalna škola za javnu upravu, a mi ćemo predano raditi da ova ustanova postane evropski akademski centar", zaključio je grčki ambasador Karolos Gadis.