Visoka delegacija Ujedinjenog Kraljevstva u posjeti Brčko distriktu BiH

4.12.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović održali su sastanak s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyem i direktoricom za Zapadni Balkan Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Victoriom Billing.

Image for news

Na sastanku se razgovaralo o planovima razvoja, investicijama s ciljem poboljšanja uslova života građana Distrikta, s posebnim akcentom na mlade.

Predstavnici vlasti u Distriktu na današnjem sastanku naglasili su važnost saradnje s britanskom ambasadom te predstavili ciljeve Brčko distrikta BiH u narednom periodu.

Visoka delegacija iz Ujedinjenog Kraljevstva je izrazila svoje zadovoljstvo zbog sastanka s predstavnicima vlasti te je istaknuto da bi skoro usvajanje budžeta omogućilo pravovremeno pokretanje značajnih inicijativa za dobrobit svih.