Održan sastanak s predstavnicima projekta „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća“

18.7.2013. U prostorijama Gradske vijećnice gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH Mustafa Nuković održali su sastanak s predstavnicima kompanije WYG  International koja trenutno provodi projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“.

Image for news

Sastanku su prisustvovali William Lewis, voditelj projektnog tima, Zrinski Pelajić, kratkoročni ekspert, i Nermina Kučković, projektni asistent. Tokom sastanka razgovarano je o stanju preduzetničke infrastrukture u Brčko distriktu BiH, dosadašnjoj praksi i budućim planovima za razvoj preduzetničke infrastrukture. Osnovni cilj projekta je generiranje ekonomskog rasta i zapošljavanja jačanjem konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća i razvoj idejnih projekata za poslovne zone u BiH. Rezultat projekta jeste izrada studije izvodljivosti, koja se finansira sredstvima EU, za jednu poslovnu zonu na području Brčko distrikta BiH.

Uvažavajući značaj ovog projekta, tokom sastanka dogovoreno je da će Vlada Brčko distrikta BiH pružiti podršku u realizaciji svih projektnih aktivnosti.