Održana konferencija za medije povodom obilježavanja 52. Smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih u BiH

31.5.2013.
Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Mara Matkić s potpredsjednicima Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH upriličila je danas konferenciju za medije u povodu održavanja 52. Smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih koja se po drugi put obilježava u Brčko distriktu BiH.


Image for news
Ovom prilikom je Nijaz Brajlović kazao da će na ovoj, do sada najvećoj, smotri naučnog i tehničkog stvaralaštva mladih BiH u takmičenju učestvovati 330 djece iz cijele BiH, 213 profesora iz 131 škole, a ukupno će biti prezentovano 420 radova od kojih će najbolji biti nagrađeni.
Zahvalnost na podršci Vladi Brčko distrikta BiH, kao i značaju ovakve manifestacije, iskazala je i Elvira Šišić, potpredsjednica Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH.
"Na ovaj način se putem nadležnih institucija i kadrova pravilno ulaže u razvoj, odgoj i osposobljavanje mladih, koji sutra treba da budu okosnica cjelokupnog društva u BiH", dodala je Šišićeva.
Mara Matkić je naznačila da ova manifestacija ima višestruk značaj, ali da je svakako u prvom planu iskazivanje talenta i umijeća učenika iz BiH, ali i pokazivanje široj javnosti onog što su svojim znanjem, trudom i radom stekli i učenici iz Brčko distrikta BiH.