Manifestacija likovnog i literarnog stvaralaštva "Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata" održana u sklopu obilježavanja 13. godišnjice Brčko distrikta

9.3.2013.U sklopu festivala "Dječija mašta može svašta", koji se svake godine organizuje u Brčkom, u programu obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH, održana je manifestacija pod nazivom "Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata". Ovom prilikom dodijeljene su nagrade najboljim literarnim i likovnim stvaraocima brčanskih osnovnih škola.


Image for news
Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta Mustafa Nuković otvorio je ovu manifestaciju, te je najboljim likovnim stvaraocima uručio priznanja. On je istakao, da je ovo najbolji način obilježavanja trinaeste godišnjice distrikta, jer upravo ovi mladi naraštaji predstavljaju našu budućnost.

2013-03-11-Carolija_boja_pisane_rijeci_i_malih_majstora_instrumenata-2

Program manifestacije vodio je Minja Subota, a poseban doprinos manifestaciji dali su mali majstori instrumenata - učenici Osnovne muzičke škole iz Brčkog, kojima su organizatori uručili zahvalnice.

2013-03-11-Carolija_boja_pisane_rijeci_i_malih_majstora_instrumenata-3

Prva nagrada u likovnom stvaralaštvu pripala je učeniku Desete osnovne škole Mihaelu Mendešu. Drugu nagradu dobili su Damir Lisica iz Pete osnovne škole i Boško Vujanović iz Četvrte osnovne škole, dok su treće mjesto za likovni rad osvojili učenici Druge i Četvrte osnovne škole Andrej Lazić i Vanja Jovanović.

2013-03-11-Carolija_boja_pisane_rijeci_i_malih_majstora_instrumenata-1

Za najbolje literarne radove nagrade su osvojili, za prvo mjesto Senada Karamujić iz Desete osnovne škole, dok je drugo mjesto pripalo učenicima Davidu Steviću iz Četvrte osnovne škole i Mariji Rajilić iz Prve osnovne škole. Treće mjesto u literarnom stvaralaštvu osvojile su učenice Prve i Devete osnovne škole Dunja Ostojić i Emina Fazlović