Upriličen sastanak potpisnika Memoranduma o zajedničkom djelovanju na unapređenju poslovnog ambijenta u Brčko distriktu BiH

6.2.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić održao je danas sastanak s predstavnicima Vlade, Skupštine, Privredne komore, Udruženja poslodavaca i Sindikata Distrikta te je razgovarano o zajedničkom djelovanju i toku aktivnosti na poboljšanju stanja u privredi ove lokalne zajednice.

Image for news

Na ovom sastanku iskazana je odlučnost i namjera od strane prisutnih predstavnika brčanske vlasti, Sindikata i Privredne komore u smislu pojednostavljenja procedura, efikasnijih rješavanja sudskih sporova, povoljnijih zakonskih okvira kao i smanjenja parafiskalnih nameta što bi omogućilo privlačenje stranih i lokalnih investitora.

2013-03-06-Sastanak_potpisnika_Memorandum-2

Kao zajedničke strateške obaveze u izradi su posebni akcioni programi koji će uskoro biti dostupni svim zainteresovanim privrednicima, a s ciljem bržeg zapošljavanja kao i stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta i podsticaja u poljoprivredi.

Već krajem marta najavljen je dolazak većeg broja predstavnika austrijskih kompanija koji su zainteresovani za mogućnosti investiranja na području Brčko distrikta BiH.