Izabrani gradonačelnik i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH - Održana primopredaja dužnosti gradonačelnika

23.11.2012. Skupština Brčko distrikta BiH izabrala je na današnjoj sjednici gradonačelnika Brčko distrikta BiH predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH.
Gradonačelnik je dr. Anto Domić (HDZ), predsjednik Skupštine Đorđa Kojić (SNSD), a njegov zamjenik Adem Ribić (SBiH).

Image for news

Novoizabrani gradonačelnik dr. Anto Domić istakao je da je velika privilegija, ali i izazov što je izabran u prvom krugu glasanja uz podršku tropetinske većine.

Dr. Domić je, iznoseći svoj program rada, naglasio da će Vlada Brčko distrikta BiH raditi na borbi protiv korupcije, osposobljavanju administracije za brz i učinkovit rad te efikasnijoj realizaciji kapitalnog budžeta.

"Pred novom Vladom, za koju očekujem da će brzo biti formirana, veliki su izazovi. Moramo voditi računa da novi članovi Vlade, odnosno budući šefovi odjeljenja, budu osobe koje znaju svoj posao i koje će zajedno sarađivati", istakao je dr. Domić.

On je naveo da je neophodno osnažiti Odsjek za evropske integracije radi što efikasnijeg iskorištavanja EU fondova, oformiti nezavisnu agenciju za borbu protiv korupcije, ali i uvesti red, rad i disciplinu među zaposlenima u javnoj upravi.

"Moramo učiniti naš grad boljim za život svih građana, bez obzira na nacionalnost. Borit ćemo se za ravnopravan razvoj sela i grada kao i za kvalitetno obrazovanje mladih ljudi u visokoškolskim ustanovama", istakao je Domić.

2012-11-23-Izabran_novi_gradonacelnik-2

Nakon skupštinske odluke o izboru gradonačelnika u Gradskoj vijećnici je održana primopredaja dužnosti između bivšeg gradonačelnika dr. sci. Miroslava Gavrića i novog gradonačelnika dr. Ante Domića.

Gradonačelnik Anto Domić zahvalio je gosp. Gavriću na dosadašnjem angažmanu i radu, a posebno na odvažnosti da u kriznom trenutku preuzme Distrikt i nastavi započeti mandat njegovog prethodnika dr. Dragana Pajića.

"Uvjeren sam da je novi gradonačelnik dr. Anto Domić najbolji čovjek za ovu funkciju s obzirom da je odličan poznavalac prilika u Brčkom kao neko ko je od osnivanja Distrikta na odgovornim mjestima u javnoj upravi. Nadam se da će, s obzirom na njegove kompetencije, uspjeti napraviti pozitivan preokret u životu Distrikta", istakao je gosp. Gavrić, čestitajući dr. Domiću na novoj funkciji.