Sadržaj nije dostupan na odabranom jeziku. Prikazuje se sadržaj na Bosanskom jeziku.

Оbuка u organizaciji Dirkecije za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine „Osnovi EU“

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH je omogućila održavanje seminara „Osnovi EU“ kojim bi se osigurala temeljna znanja o EU koja su neophodna da bi se daljnji rad u domenu evropskih integracija mogao obavljati kvalitetnije.


Ovaj seminar je sastavni dio projekta koji se realizuje uz pomoć Vlade Slovenije i Centra za evropske perspektive iz Ljubljane, a koji se odvija u dvije faze i to: obuka iz općih znanja u vezi s postojanjem i funkcionisanjem EU, dok će naredna faza sadržavati specijalističke treninge u vezi s pojedinim specifičnim poglavljima EU acquis-a.


Seminar (dvodnevna obuka sa po pola dana predavanja koje se sastoji od 10 akademskih sati ukupno) će se održavati u Brčkom 1. i 2. novembra 2012. godine u Omladinskom centru, sala broj 1, Trg pravde 18.


Prijavu za učešće možete podnijeti na sljedeću e-mail adresu: DEIobuke@dei.gov.ba ili faksom na broj: 033/255-001 najkasnije do 22. oktobra 2012. godine.


Nakon obavljene selekcije pristiglih prijava, lista pozvanih učesnika uz tačnu satnicu i detaljan program obuke bit će objavljeni na internet stranici Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH www.dei.gov.ba na dan 26. oktobra 2012. godine.