Gradonačelnik Dragan Pajić otvorio Međunarodni seminar o borilačkim vještinama i upriličio njegovim učesnicima prijem u Vijećnici

9.10.2010. -   Međunarodni seminar o borilačkim vještinama u sali Ekonomske škole proglasio je otvorenim gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić, koji je okupljenim sportistima poželio uspješan rad i boravak u Brčkom. Seminar u organizaciji Kluba borilačkih vještina iz Brčkog okupio je sportiste u ovim plemenitim vještinama iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Oni su tokom dvodnevnog trajanja ove manifestacije razmijenili iskustva i stekli nova znanja u različitim diciplinama borilačkih vještina, te obavili polaganja za majstore i više rangirane pojaseve.

Image for news

2010-10-09SeminarBorilackihVjestina2

Po završetku aktivnosti u okviru programa seminara, gradonačelnik Pajić je u Vijećnici primio predstavnike svih klubova koji su uzeli učešće na ovoj manifestaciji. On je zahvalio svim gostima učesnicima seminara što su prešli daleki put i došli u Brčko da ovdašnjim mladim sportistima pokažu svoja stečena znanja. Ovim prijemom sam želio da vam odam priznanje za trud i napor koji ste učinili, rekao je dr. Pajić. Kao posebnu vrijednost ovog dođaja gradonačelnik je istakao okupljanje sportista iz bivših jugoslovenskih republika, što je prilika da se narodi iz tih zemalja ponovo zbližavaju i uspostavljaju saradnju. On je pozvao sve sportiste koji imaju šta da pokažu brčanskim sportskim entuzijastima da dođu i rekao da će Vlada Brčko distrikta uvijek pomagati takve akcije u želji da Brčko bude razvijena sportska sredina, pa čak i lider u toj oblasti u regionu. U ime Akademije borilačkih vještina, koja ima sjedište u Brčkom, njen predsjednik Boško Vidović se zahvalio gradonačelniku Pajiću na prijemu i odvojenom vremenu da isprati sigurno najveći događaj ove vrste na Balkanu u posljednjih 20 godina. On je istakao da se takva manifestacija, koja je okupila najveće majstore u borilačkim vještinama, ne bi mogla održati bez pomoći Vlade Brčko distrikta, na čemu je posebno zahvalan.

2010-10-09SeminarBorilackihVjestina3

Gosti iz Hrvatske su uručili zahvalnice gradonačelniku, njegovom zamjeniku i šefu Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i Policiji Brčko distrikta sa željom za buduću saradnju u oblasti vojno-policijskog sistema obuke.