"Čarolijom boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata" otpočelo obilježavanje dvanaestogodišnjice Distrikta

3.3.2012. Manifestacijom "Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata", koja se osmi put u sklopu festivala "Dječija mašta može svašta" organizuje u Brčkom, otvoren je Program obilježavanja dvanaestogodišnjice Brčko distrikta BiH. Ovom prilikom dodjeljene su nagrade najboljim literarnim i likovnim stvaraocima, izabranim među radovima učenika iz 15 brčanskih osnovnih škola.

Image for news

2012-03-03-Carolija_boja-2

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić i istakao da je ovakva manifestacija kojom se afirmišu djeca i mladi naraštaji koji predstavljaju našu budućnost, najbolji način za početak obilježavanja godišnjice Distrikta.

2012-03-03-Carolija_boja-3

Program manifestacije vodio je Minja Subota a prisutnima se obratio umjetnički direktor Dječijeg festivala Jovan Adamov. Posebnu čar manifestaciji dali su mali majstori instrumenata - učenici Osnovne muzičke škole iz Brčkog, kojima su organizatori uručili zahvalnice.

Najboljim likovnim stvaraocima nagrade je uručio gradonačelnik Brčko distrikta Miroslav Gavrić. Prva nagrada pripala je učenici Pete osnovne škole Lejli Imširović. Drugu nagradu dobili su Zehra Dedić iz Četvrte osnovne škole i Marija Radić iz Druge osnovne škole dok su treće mjesto za likovni rad osvojile učenice Prve i Desete osnove škole Tijana Stokanović i Ines Jozić.

Nagrade za najbolje literarne radove uručili su direktorica Pedagoške institucije u Brčkom Zora Pajkanović i član Organizacionog odbora za obilježavanje dvanaestogodišnjice Brčko distrikta BiH Đuro Tankosić.

2012-03-03-Carolija_boja-4

Nagradu za najbolji literarni rad dobila je učenica Pete osnovne škole Ines Močević. Drugo mjesto pripalo je učenici Četvrte osnovne škole Nataši Mihajlović. Treće mjesto osvojili su učenici Prve i Devete osnovne škole Zoran Njegomirović i Hanifa Hadić, dok je specijalna nagrada za poetsko likovno nadahnuće pripala Davidu Steviću.