Poslanici Skupštine distrikta nisu podržali prijedlog o stavljanju veta na imenovanje savjetnika gradonačelnika


11.10.2011. Na današnjoj 20. vanrednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH poslanici su se izjasnili o Prijedlogu odluka o stavljanju veta na Odluke o imanovanju savjetnika gradonačelnika Brčko distrikta BiH Gorana Duke i Stojana Kašterovića, a na zahtjev poslanika Radoslava Bogićevića i Stake Stakića.

Image for news
Od ukupno 21 poslanika koji je prisustvovao vanrednoj sjednici Skupštine distrikta za Prijedlog odluke o stavljanju veta na Odluku o imenovanju savjetnika gradonačelnika Gorana Duke njih trinaest je bilo za, sedam poslanika je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan. Prijedlog odluke o stavljanju veta na Odluku o imenovanju savjetnika gradonačelnika Stojana Kašterovića podržalo je dvanaest poslanika, osam je bilo protiv a jedan poslanik je bio suzdržan, čime navedene prijedloge odluka Skupština nije podržala.

2011-10-11-20_vanredna_sjednica_skupstine1

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr Miroslav Gavrić istakao je nakon vanredne sjednice Skupštine distrikta da ga predlagači ni u jednom trenutku nisu uvjerili u svoje zahtjeve jer prilikom diskusije ni jedan od savjetnika koji su danas bili predmet vanredne sjednice nije pomenut. Na primjedbe predlagača da koncentraciona vlast ne funkcioniše, dr Gavrić je rekao da veliki apetiti koje je teško zadovoljiti otežavaju rad, ne samo gradonačelnika, nego i koncentracione vlasti u cjelini. Gradonačelnik Gavrić je dodao da je u skladu sa Statutom Brčko distrikta BiH, obavjestio Skupštinu distrikta o imenima svih šest imenovanih savjetnika.