Održana tiskovna konferencija u svezi Odluke o razrješenju dužnosti predstojnika Vladinog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu

3.1.2014. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić je na današnjoj konferenciji za medije upriličenoj na zahtjev većeg broja novinara u svezi Odluke o razrješenju dužnosti predstojnika Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu u Vladi Brčko Distrikta BiH Mustafe Nukovića, kazao da je do te odluke došlo zbog nezadovoljavajućeg stanja u gospodarstvu tijekom 2013 godine.

Image for news

"Protekla godina propraćena je rastom broja nezaposlenih ljudi, povećanjem ljudi na Zavodu za zapošljavanje a smanjenjem broja zaposlenih osoba, kao i nedostatkom investicija i programa koji bi pokrenuli gospodarsko djelovanje u Brčko Distriktu BiH, na što sam tijekom  godine u više navrata ukazivao i tražio izvjesne promjene i učinak. Imajući u vidu da je potrebno i neophodno promptno djelovati procijenio sam da sa gospodinom Nukovićem nećemo moći da realiziramo naše ciljeve i riješio sam da ga zamijenim, a kao gradonačelnik Brčko Distrikta ovlašten sam da tražim najbolja riješenja kako bismo postigli najbolje rezultate", naglasio je dr. Domić.
On je dodao da je prethodno o tome informiran Odbor Stranke demokratske akcije te da im je poslao pismo u kojemu je obrazložio svoj postupak kao i da očekuje da se dostave kandidati za tu poziciju.
Odgovarajući na pitanja novinara gradonačelnik je objasnio da je prije donošenja odluke konzultirao Stranku demokratske akcije te da je zajedno sa predsjednikom Odbora SDA, gospodinom Kadrićem napravio razgovor sa gospodinom Nukovićem u petak i priopćio im svoju nakanu, a nakon toga održan je sastanak i sa Klubom zastupnika SDA kada im je ta odluka i potvrđena.
Gradonačelnik je još naveo da će se nastaviti razgovori sa svim predstavnicima političkih stranaka kako je i dogovoreno na sastancima Skupštinske većine o načinu rada svakog člana Vlade s ciljem poboljšanja i funkcioniranja rada Vlade Distrikta, a javnost će o ishodima i svim donešenim odlukama biti pravodobno informirana.