Gradonačelnik prisustvovao manifestaciji "Dani inovacija" povodom šeste godišnjice JP „Komunalno Brčko“

17.12.1013. U organizaciji JP "Komunalno Brčko" danas je u prostorijama Hotela "Jelena" upriličena manifestacija "Dani inovacija" povodom šeste godišnjice uspješnog poslovanja ovog preduzeća na području Brčko distrikta BiH.


Gradonačelnik dr. Anto Domić otvarajući ovu manifestaciju istakao je da je ovo prvi događaj otkako JP "Komunalno Brčko" samostalno funkcioniše, a osnovano je da bi stanovništvo ove zajednice trajno i kontinuirano snabdijevalo električnom energijom.

Image for news

2013-12-17-Dani_inovacija_u_Komunalnom3

"Ovo preduzeće pruža i obavlja široku lepezu usluga i jedno je od najvažnijih preduzeća u Brčkom bez kojeg bi se život teško mogao zamisliti. Imali smo priliku da vidimo  njegov razvojni put od trenutka kada je izdvojeno iz Vlade pa do danas kada je sustiglo svjetske standarde i pribavilo certifikate kvaliteta upravljanja procesima, a sve s ciljem  funkcionsanja na ekonomičan, transparentan i funkcionalan način", kazao je gradonačelnik Domić.
Gradonačelnik je još dodao da, koliko god da je napredak uočljiv, stanovnici i savremeno društvo uvijek traže više.
Direktor JP "Komunalno Brčko" Admir Nuković kazao je da se preduzeće u proteklih šest godina trudilo da potrošačima bude što dostupnije.
2013-12-17-Dani_inovacija_u_Komunalnom2
"Možemo reći da su naši korisnici zadovoljni, a to pokazuje i činjenica da smo u 2012. godini ostvarili prosječnu naplatu usluga u iznosu od 99,23 posto. Također, smatramo da ćemo sa dosadašnjim parametrima taj procenat još podići. Time bi za šest godina naplata usluga bila iznad 98 posto što je najveći procenat naplate u BiH i šire", istakao je Nuković.
Po završetku službenog dijela programa bit će priređen i prateći dio koji je zamišljen u vidu sajma inovacija te će isti za sve građane biti realizovan danas u Omladinskom domu u Brčkom od 13.00 do 19.00 sati.