Održana druga tematska sjednica Vlade o radu predstavnika Brčko distrikta BiH u radnim tijelima na državnom nivou

9.12.2013. Na današnjoj 2. tematskoj sjednici Vlada Distrikta razmatrala je Informaciju o radu predstavnika Distrikta koji sudjeluju u oko 400 različitih  radnih grupa  na nivou BiH od kojih je oko 260 aktivnih, konstatovano je tokom današnjeg zasjedanja Vlade Brčko distrikta BiH.

Image for news
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić istakao je na konferenciji za medije, upriličenoj po završetku ove sjednice da je problem što jedna te ista osoba sudjeluje u više radnih grupa  pa se postavlja pitanje efikasnosti te osobe koja pored toga obavlja i redovne obaveze na radnom mjestu.
"U radne grupe se rijetko imenuju pomoćnici šefova odjeljenja ili rukovodioci službi, po pravilu to su referenti koji nemaju nadležnost autonomnog donošenja odluka, s obzirom da ne postoje jasna pravila o načinu imenovanja ljudi u tim grupama niti  postoje jasna pravila davanja smjernica u smislu zastupanja interesa Distrikta“, istakao je gradonačelnik Domić.
2013-12-09-2_tematska_sjednica_Vlade-Anto_Domic
Gradonačelnik je objasnio da je dogovoreno da Vlada na sljedećoj tematskoj sjednici usvoji dokument u kojem će biti jasno definisani načini imenovanja predstavnika Distrikta u radnim grupama na nivou BiH, te kako i na koji način predstavnici Distrikta predstavljaju politiku Distrikta iz određene oblasti i kako podnositi izvještaje sa tih sastanaka.