Razgovarano o novoj tehnologiji upravljanja otpadnim vodama s predstavnicima kompanije iz Češke

17.10.2013.  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici predstavnike kompanije Environment Commerce iz Češke koji rade na projektima prečišćavanja otpadnih voda na čelu sa generalnim direktorom Ivanom Bidenkom.

Image for news

Tokom sastanka je razgovarano o razvojnoj strategiji ove kompanije koja ima za cilj osiguranje najprikladnijih rješenja upravljanja otpadnim vodama kroz sofisticirani, optimalan i visokoprofesionalan odnos.

Ova češka firma sa dvadesetogodišnjim iskustvom u oblasti naprednog upravljanja otpadnim vodama na području EU i Bliskog istoka, danas je prezentovala moderne tehnologije i solucije za zaštitu i očuvanje životne sredine i upravljanja otpadnim vodama. Pored toga je ponuđena i najnovija tehnologija u identifikovanju postojećih problema u zagađenosti zraka, vode i tla.

Prema riječima generalnog direktora Ivana Bidenka njihova polazna osnova je upoznati ovdašnje privrede subjekte sa načinima funkcionisanja modernih tehnologija za prečišćavanje otpadnih voda, te uspostaviti daljnju saradnju.

Gradonačelnik Domić je ovom prilikom podržao inicijativu za održavanjem sastanka na ovu temu u bližem vremenskom periodu nakon što predstavnici ove kompanije precizno utvrde finansijske implikacije po pitanju projekta pročišćavanja otpadnih voda za područje Brčko distrikta BiH.