Zamjenik gradonačelnika Kadrić upriličio prijem za osvajače medalja iz Brčkog na 3. BH Telecom sportskim igrama mladih BiH

6.9.2013. Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić primio je danas u Gradskoj vijećnici osvajače medalja iz Brčkog na 3. BH Telecom sportskim igrama mladih BiH.

Image for news

„Čini mi čast da možemo ugostiti naše šampione koji su još jednom pokazali da je Brčko distrikt BiH grad talenta kako u odbojci tako i u tenisu“, istakao zamjenik gradonačelnika Kadrić. On je još dodao da će nakon ovih divnih uspjeha razmotriti mogućnost da snažnije podrži njihov rad s obzirom da se radi o mladim ljudima koji mogu značajno doprinijeti kako vlastitom razvoju tako i promociji Brčko distrikta BiH.

Prije 16 godina u susjednoj Hrvatskoj pokrenute su sportske igre mladih, a od prije tri godine i u BiH. Finalno takmičenje Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine održano je u Sarajevu. Nastupili su mladi sportaši iz 19 gradova. Od devet disciplina, mladi iz Brčkog nastupili su u šest.

2013-09-06-Prijem_za_osvajace_madih_igre_BH_Telekom-2

Osvajači medalja su: Branko Jocić, Jovo Bijelović, Aladin Tokić, Andrej Ristić, Amar Brodlić, Midhat Hadžajlić, Armin Hasanović, Ajdin Šuvalić, Milan Ostojić, Zoran Avramović, Rade Tomić, Andrej Glišić, Mirsad Keserović (trener), Bojan Jocić, Šejla Đuzel i Teodora Vuković.

2013-09-06-Prijem_za_osvajace_madih_igre_BH_Telekom-4

Koordinator BH Telekom sportskih igara mladih za Brčko distrikt BiH Boško Vukadinović uručio je zamjeniku gradonačelnika sliku i  jednu od osvojenih medalja.

2013-09-06-Prijem_za_osvajace_madih_igre_BH_Telekom-3

Nakon prijema osvajači medalja obišli su Gradsku vijećnicu.

2013-09-06-Prijem_za_osvajace_madih_igre_BH_Telekom-5