LAF / TAIEX studijsko putovanje na temu ”Dobro upravljanje na lokalnom nivou”, 22 – 24. oktobra, Brisel

Ured za evropske integracije je od Ureda TAIEX-a u Briselu informisan o održavanju TAIEX aktivnost na temu „Dobro upravljanje na lokalnom nivou“, koja će se održati od 22. do 24. oktobra 2013. godine u Briselu, Belgija. Učesnici ove aktivnosti imat će i priliku da razmijene primjere dobre prakse na lokalnom nivou i sa kolegama koji dolaze iz država koje su članice EU. Ciljna grupa ovog studijskog putovanja su predstavnici lokalne i regionalne administracije u zemljama zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija). Službeni jezik skupa je engleski, tako da je obavezno aktivno poznavanje engleskoga jezika.

Prijava se sastoji od ispunjene aplikacione forme, pisma interesa i biografije (CV). Učesnici treba da osiguraju CV i motivacijsko pismo (opis završenih studija, stručna iskustva i kako će širiti informacije primljene tokom studijskog putovanja). Prvu kontrolu kvaliteta prikupljenih aplikacija obavit će Delegacija Evropske unije u BiH. Posebna pažnja tokom ove TAIEX aktivnosti bit će dodijeljena aspektima „dobrog upravljanja“ i reformi javne uprave kao i korištenju alata za reformu javne uprave poput instrumenata SIGMA i Twinning.

Molimo Vas da sagledate mogućnost učestvovanja predstavnika relevantnih organa uprave i institucija Brčko distrikta BiH u navedenoj TAIEX aktivnosti.

Napominjemo da troškove prevoza, smještaja i dnevnica učesnika snosi organizator te da imenovanje ne zahtijeva značajnija finansijska sredstva institucija.

Prijedlog kandidata treba biti dostavljen Direkciji za evropske integracije najkasnije do 20. septembra 2013. godine na e-mail adrese: taiexbih@dei.gov.ba i DELEGATION-BIH-TAIEX@eeas.europa.eu.

Sve detaljne informacije kao i aplikacioni obrazac dostupni su na službenoj internet prezentaciji Vlade Brčko distrikta BiH pod linkom “Aktuelno – Brčko i evropske integracije”.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

U prilogu Vam dostavljamo nacrt programa seminara, prijavni obrazac i vodič za učesnike.