Studijsko putovanje na temu: „Antikorupcijski mehanizmi i konflikt interesa“, Brisel, od 11. do 13. septembra 2013. godine

Ured za evropske integracije je od Ureda TAIEX-a u Briselu informisan  o održavanju TAIEX aktivnosti na temu: „Antikorupcijski mehanizmi i konflikt interesa“, koji će se održati  od 11. do 13. septembra 2013. godine u Briselu, Belgija. Oni će, također, imati i priliku da razmijene primjere dobre prakse na lokalnom nivou i s kolegama koji dolaze iz država koje su članice EU.

Program seminara

Ciljna grupa ovog studijskog putovanja su predstavnici lokalne i regionalne administracije u zemljama zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija).

Službeni jezik skupa je engleski, tako da je obavezno aktivno poznavanje engleskog jezika.

Prijava se sastoji od ispunjene aplikacijske forme, pisma interesa i biografije (CV). Sudionici trebaju osigurati CV i motivacijsko pismo (opis završenih studija, stručna iskustva i kako će širiti informacije primljene tokom studijskog putovanja). Prvu kontrolu kvaliteta prikupljenih aplikacija obavit će Delegacija Evropske unije u BiH.

Vodič za učesnike

Obrazac prijave

Posebna pažnja u toku ove TAIEX aktivnosti bit će dodijeljena antikorupcijskoj politici Evropske unije, ulozi medija u suzbijanju korupcije, mehanizmima zaštite prijavljivača korupcije te sukobu interesa i korupciji u javnim nabavkama.

Troškove prevoza, smještaja i dnevnica učesnika snosi organizator.

Rok za dostavu prijava je 1. august 2013. godine na e-mail adrese: taiexbih@dei.gov.ba i DELEGATION-BIH-TAIEX@eeas.europa.eu.