Nastavlja se uspješna saradnja Brčko distrikta BiH i UNDP-a u BiH

23.11.2022. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović danas su u prostorijama Skupštine održali sastanak s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH gđom Stelianom Nederom, s kojom su razgovarali o provođenju trenutnog zajedničkog projekta poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekta, kao i budućoj saradnji.

Image for news

„Brčko distrikt i UNDP u BiH imaju dobru saradnju dugi niz godina i imamo nekoliko aktivnih zajedničkih projekata koje provodimo. Trenutno nam je u fokusu projekat utopljavanja javnih objekata, a radimo i na tome da preko UNDP-a obavimo proceduru nabavke izrade idejnog projekta „Centar za upravljanje otpadom“. Na taj način bismo iskoordinirali aktivnosti na zatvaranju gradske deponije i osposobili moderan centar za otpad na području Distrikta“, izjavio je Kadrić.

Rezidenta predstavnica Steliana Nedera iskazala je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Brčko distriktom BiH.

„Drago mi je da se rad na energetskoj efikasnosti odvija dobro i radujem se što ćemo nastaviti i proširiti rad, ne samo na ovom projektu, nego i na projektu zbrinjavanja otpada“, kazala je Nedera.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas ugostili rezidentnu predstavnicu i što je na redu utopljavanje i obnova krova zgrade Skupštine čija će realizacija uslijediti čim dokumentacija bude spremna. Zgrada Skupštine je zaista u jako lošem stanju i to je velika stvar za Skupštinu, za poslanike, a posebno za zaposlenike, odnosno Stručnu službu Skupštine“, istakao je Ivo Filipović.

Sastanku su prisustvovali i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović kao i predstavnici Ureda za upravljanje javnom imovinom, nakon kojeg su obišli zgradu Skupštine.