Gradonačelnik Distrikta i šef Odjeljenja za javnu sigurnost posjetili općinu Čelić

12.06.2022. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić posjetili su općinu Čelić u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog obilnih kišnih padavina koje su prouzrokovale poplavu u ovoj općini.

Image for news

Kadrić i Bratić razgovarali su s načelnikom općine Admirom Hrustanovićem i članovima ekipe civilne zaštite nakon čega su obišli pojedine oštećene lokalitete.

Kako je kazao gradonačelnik, brčanska ekipa civilne zaštite, vatrogasne jedinice te ekipe iz JP „Komunalno Brčko“ intenzivno pružaju pomoć u saniranju šteta.

„Radi se o velikim štetama na stambenim i privrednim objektima, putevima, mostovima, i Vlada Distrikta će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se ova zajednica oporavila. Mi smo 2014. godine prošli kroz alarmantno stanje poplava na području Distrikta i suosjećamo s mještanima Čelića. Brčko distrikt BiH je uvijek bilo i bit će spremno da pruži pomoć svim zajednicama koje se, nažalost, suoče s elementarnim nepogodama“, izjavio je Kadrić.

Tokom obilaska prisutni mještani kazali su da ne pamte razor kakav se dogodio proteklih dana te su se zahvalili na brzoj reakciji i pruženoj pomoći Brčko distrikta BiH.