10. prvenstvo BiH u kajaku i kanuu održano u Brčkom


18.9.2011. Brčko je bilo domaćin bosanskohercegovačkog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Na 10. po redu takmičenju u ovim disciplinama učestvovalo je deset ekipa i oko 200 kajakaša. Odveslano je 64 trke u dva takmičarska dana.

Image for news

Članovima Kajak-kanu kluba «Haris Suljić» Brčko, koji su osvojili osmu po redu titulu ekipnog državnog prvaka čestitao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr Miroslav Gavrić. On je istakao da ovaj sport u Brčkom ima dugu i uspješnu tradiciju i izrazio nadu da će klub i ubuduće postizati dobre rezultate i tako doprinositi pozitivnom imidžu Brčko distrikta u BiH i šire. Gradonačelnik Gavrić je uručio pehare najboljim kajakašima 10. prvenstva BiH.

 

U konkurenciji osam kajakaških klubova iz BiH: Maglaj 1 i 2, Zvornik, Jajce, Doboj-Istok, Gradačac i Žepče, Brčanke i Brčaci su iz 64 trke u kategorijama: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori, osvojili 727 bodova ispred Maglaja 1 i Drine iz Zvornika.

Jubilarno Prvenstvo BiH u kajaku na mirnim vodama održano je na Savi kraj Ficibajera uz prisustvo velikog broja posmatrača i ljubitelja kajakaškog sporta.